temat wybrany: okoń boczny trok
Ośmiorniczki w sosie pomidorowym z dodatkiem okonia bocznego i troka – przepis na pyszny obiad dla całej rodziny!
W dzisiejszym poradnikowym artykule chcemy podzielić się z Wami przepisem na danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom ryb i owoców morza. Ośmiorniczki w sosie pomidorowym z dodatkiem okonia bocznego i troka to danie, które połączy w sobie delikatność mięsa ośmiornicy z klasycznym smakiem ryby.
Aby przygotować to danie, potrzebne będą nam m.in. ośmiorniczki, filety okonia bocznego oraz troka, pomidory, cebula, czosnek, zioła prowansalskie oraz sos pomidorowy. Wszystkie składniki należy dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie, na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę i czosnek. Gdy będą one miękkie, dodajemy do nich pokrojone w kostkę pomidory.
Po chwili dodajemy do patelni ośmiorniczki oraz kawałki okonia bocznego i troka. Smażymy wszystko na małym ogniu przez około 10-15 minut, aż składniki dojdą. W trakcie gotowania dodajemy zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku.
Gotowe danie podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z ryżem lub pieczywem. Ośmiorniczki w sosie pomidorowym z dodatkiem okonia bocznego i troka to doskonałe danie, które sprawi, że każdy obiad stanie się wyjątkowy i smaczny.
Jak widać, przygotowanie takiego dania nie jest trudne, a efekt końcowy na pewno Was zachwyci. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu i cieszenia się pysznym smakiem ośmiorniczek z dodatkiem okonia bocznego i troka!
Napisz komentarz do wpisu, powiedz nam czy Ci pomógł: okoń boczny trok
——————————————